Jooga – SYKSY 2022

Harjoittamamme joogaperinne on raja-jooga, jossa kehon kautta vaikutetaan mieleen ja mielen kautta kehoon. Ohjelma koostuu sekä fyysisistä harjoituksista (asana), hengitysharjoituksista (pranayama) ja keskittymisharjoituksista (dharana).1,5 h ohjelman päättää pitkä rentoutus (yoga nidra). Asanoiden avulla ylläpidetään notkeutta ja fyysistä kuntoa. Samalla ajatukset keskitetään kehon ja hengityksen yhteistyöhön. Tässä tärkeätä on huomioida yksilölliset rajansa eikä pyrkiä ylittämään niitä. Pranayaman avulla syvennetään hengitystä, jolla saadaan enemmän happea vierenkiertoon ja elvytetään koko elimistöä. Sen seurauksena keho ja mieli ovat tasapainotilassa, josta on luonteva siirtyä seuraavaan vaiheeseen eli keskittymisharjoitukseen. Dharanan tavoitteena on saavuttaa meditatiivinen mielentila, jossa ajatukset pysähtyvät ja mieli hiljentyy. Siihen käytetään erilaisia menetelmiä. Yoga nidralla on kokonaisvaltaisesti rentouttava vaikutus, jonka jälkeen olo on virkistynyt ja rauhallinen. Iästä riippumatta säännöllisesti joogaa harrastava voi huomata edistymistä sekä kehon että mielen hyvinvoinnissa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset opettaja Tuomas Mäkelältä tuomas.makela@munkka.fi 

Torstaisin klo 19-20.30 alkaen 1.9. (ei syyslomalla 20.10.)

Ohjaaja: Tuomas Mäkelä

Hinta: Kurssin ensimmäinen kerta 25 euroa sis. tilavuokran, muut kerrat 5 euroa. Maksu paikan päällä käteisellä.

Etä-osallistuminen on maksutonta (vapaaehtoinen lahjoitus).

Vastaa