Hagertin talleille – mustalaismuistojen merkkiteos?

Keskustelutilaisuus Kylätilassa ma 25.5. klo 18.00

Kumpulassa on elänyt idea mustalaismuistomerkistä. Asiasta keskusteltiin kolme vuotta sitten romanikulttuurin keskusteluiltojen yhteydessä. Ryhmä aktiiveja idean kannattajia pyysi Kumpulassa asuvaa kuvanveistäjä Kaarina Kaikkosta ideoimaan ja luonnostelemaan muistomerkkiä, ja ehdottamaan paikkaa, missä Kumpulassa voisi sijaita tällainen Suomen ainoa mustalaiskulttuurin näkyväksi tekevä taideteos.

Kaarina Kaikkonen on tehnyt ensimmäisen luonnoksen mustalaisteoksesta. Se on suunniteltu lähelle paikkaa, jossa aiemmin oli mustalaisten talo ja hevostallit, niin sanotut ”Ellin tallit”, Elli Hagertin mukaan.

Tule 25.5. klo 18 Kumpulan kylätilaan: Aiheena yhteinen koko kylän keskustelu, jossa hanketta vetävä Salli Hakala esittelee Kaarina Kaikkosen luonnoksen ja käydään keskustelua, miten asiassa edetään. Luonnoksesta on hyvä aloittaa, kuilut ylittävä kulttuurikeskustelu.

Vastaa