Kumpulasta aurinkoenergiakylä!

Käynnistyisikö Suomen kaupunkimainen aurinkosähkörakentaminen Kumpulasta? Tulokset osoittavat, että sellaisissa kiinteistöissä, joissa aurinkosähkön tuotanto-olosuhteet ovat hyvät, aurinkosähkön käyttöönotto on paitsi ekologinen ratkaisu, myös taloudellisesti kannattava toimenpide. Aurinkosähkön käyttöönotto pienetää asmiskustannuksia sekä lisää kiinteistön arvoa ja nostaa sen jällenmyyntihintaa todennäköisesti jopa alkuperäisen investoinnin verran.

Syksyllä 2014 käynnistettyyn hankkeen pilottiryhmään ilmoittautui yhteensä 20 kiinteistöä: 11 omakotitaloa, seitsemän kerrostaloa, yksi paritalo ja yksi siirtolapuutarhamökki. Jokaiselle kiinteistölle tehtiin aurinkosähkön kustannus- ja kannattavuuslaskelmat, joissa otettiin huomioon mm. kiinteistön lappeen suunta, varjostukset, asuntojen määrä ja lämmitysjärjestelmä.

Kuvassa talo, johon asennettiin aurinkosähköjärjestelmä to 12.3.

Jos haluat lisätietoa tai kustannusarvion aurinkosähköjärjestelmästä omaan kiinteistöösi, ota yhteyttä kylatila@kolumbus.fi

Teksti: Mikko Kotro, Kumposti 4/2014. Lue koko juttu: http://kumpula.info/images/stories/kumposti/Kumposti_4_2014.pdf#page=13
Kuva: Janne Käpylehto

3 comments

Vastaa