Kumpulan Kyläjuhlat la 28.5.2022 – Ilmoittaudu mukaan talkoisiin!

Tule ja houkuttele naapurikin mukaan, tai vaikka koko taloyhtiö! Juhlien toteuttaminen tapahtuu vapaaehtoisvoimin, joten juhlat ovat aina järjestäjiensä näköiset, sinun, minun, hänen, meidän, teidän ja heidänkin. Jokainen käsi, pää ja sydän tarvitaan – juhlapäivänä tai vaikka koko kevään ajan.

Tänä vuonna talkoilla laitetaan myös hyvä kiertämään, sillä Kyläjuhlien mahdollinen tuotto lahjoitetaan Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseen.

Kyläjuhlien vapaaehtoisten ryhmään liittymällä pysyt kärryillä suunnitelmista. Ryhmä Facebookissa

Voit liittyä talkoolaisten sähköpostilistalle lähettämällä meiliä kylatila@kolumbus.fi

Viimeinen talkookokous järjestetään ma 23.5. klo 18 Kumpulan Kylätilassa, Intiankatu 31. Ja silloin onkin jo lähes valmista! Kokouksessa käydään läpi juhlien eri osa-alueet.

Tapahtumaan tullaan järjestämään lapsille oma festivaalialue, estradit musiikille ja kirjallisuudelle, Kumpula-juoksu, Kylätilan oma kahvila sekä tietenkin alueen asukkaiden Limingantien mittainen kirpputori. Tänä vuonna se ei enää jääkään ”vain” kilometrin kirppikseksi, sillä anomme lupaa sulkea Limingantie myös Intiankadun pohjoispuolelta Aavasaksantielle asti. Juhlalavalta esitetään musiikkia koko päivän ajan ja se sijaitsee Saksanpuistossa Intiankadun varrella. Lasten alue on nurmikentällä Kumpulantaipaleen varrella Intiankadun pohjoispuolella ja muonituksesta vastaavat taas ruokarekat, jotka sijoittuvat Sotkamonpuiston ympärille, ruokailijoiden paikka on itse puistossa. Raittilava on Vallinkoskentiellä ja siellä kuulemme kirjailijahaastatteluita ja akustista musiikkia.

Talkootehtäviä löytyy monenlaisia. Eri toimintojen ympärille perustetut / perustettavat ryhmät toimivat melko itsenäisesti, mutta yhteistyössä muiden kanssa. Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, vaan tukenasi on yhdistyksen hallituksen konkarit ja minä sekä aiempien vuosien muistiinpanot. Itse juhlapäivänä talkoolaisia hyörii eri tehtävissä jopa 150 kpl, ja siihen joukkoon mahtuu todellakin mukaan!

Ryhmiä ovat mm.
· Kylätilan kahvila
· Talkoolaisten catering
· Esiintyjien catering
· Juomanmyynti
· Tiedotus ja markkinointi
· Lasten tapahtuma
· Sanataide ja kirjallisuus
· Koristelu ja kyltit
· Logistiikka (rakentaminen ja purku) ja kuljetukset (noudot ja palautukset)
· Sähköt, äänentoisto ja backline lavoille
· Järjestyksenvalvonta
· Siivous ja huolto sekä ”Erjan partio”
· Info ja ensiapu
· Kirppis

Pitkin kevättä etsimme lainattavaa tavaraa (teltoista termareihin, pakettiautoista peräkärryihin), sponsoreita mm. kahvilaan ja esiintyjien cateringiin sekä yhteistyökumppaneita lasten tapahtumaan, tiedotamme eri some-kanavissa, kirjoitamme artikkeleita kaupunginosalehtiin ja vaikka mitä muuta. Lähempänä juhlia kasaamme ensiapulaukkuja, laminoimme backstage-passeja, hankimme kahvilatarvikkeet, teemme lisää info-kylttejä ja viirinauhoja ripustettavaksi Limingantien ylle. Ennen kuin olemme valmiita vastaanottamaan juhlakansan, kaikki pitää olla hoidettu tiptop.

Päivän tai oikeammin juhlaviikonlopun aikana pystytetään ja puretaan telttoja ja näyttämöitä, keitellään kahvia kahvilassa, huolletaan artisteja, myydään olutta, valvotaan järjestystä, roudataan penkkejä, pöytiä ja aitoja, siivoillaan, järjestetään lasten alueen erilaisia pajoja, ja vielä juhlien jälkeenkin palautetaan lainatavaroita.

Kiinnostuitko liittymään vapaaehtoisten joukkoon? Tervetuloa, vastaamalla tähän viestiin ja kertomalla, mihin haluaisit osallistua. Kerron sinulle enemmän ja liitän sinut talkoolaisten spostilistalle, josta pääsee seuraamaan suunnittelun vaiheita.

Muuten voit seurata Kyläjuhlia
Instagramissa @kumpulankylajuhlat
Twitterissä @kylajuhlat

Ja Facebookista löytyy Kumpulan Kyläjuhlat -sivu sekä  Kumpulan Kyläjuhlat tapahtuma sekä vapaaehtoisten oma ryhmä.

Voit myös laittaa sähköpostia kylatila@kolumbus.fi ja kertoa mihin ryhmään olisit tulossa mukaan.

The more the merrier – eikö niin!

Juhlien päävastuullisena järjestäjänä toimii Kumpulan Kylätila, tarkemmin sanottuna Kumpula-Toukola Kylätilayhdistys ry. Jos haluat olla mukana tukemassa monipuolista asukastalotoimintaamme sekä näitä Kumpulan Kyläjuhlia, voit liittyä yhdistyksen jäseneksi (etuna mm. edullisemmat vuokrahinnat yksityistilaisuuksiin). Liity maksamalla yhdistyksen jäsenmaksu 15 e / vuosi tilille NORDEA FI23 1268 3000 1027 48. Muista kirjoittaa sähköpostiosoitteesi viestikenttään, niin saat jäsenmaksun ensi vuonna suoraan sähköpostiisi.

Lämpimästi tervetuloa toteuttamaan Kumpulan Kyläjuhlia 2022!

Kumpula-Toukola Kylätilayhdistys ry:n hallitus

Vastaa