Bussi 55 jättää Kumpulan – kirjelmä ja allekirjoituksia päätöksen ottamiseksi uudelleen käsittelyyn

HSL:n hallitus päätti 17.4.2018, että Kumpulan ja Koskelan asukkaita vuosikymmeniä palvellut bussilinja 55 vaihtaa reittiä ja ajaa elokuusta lähtien Koskelasta Arabianrannan kautta Kalasatamaan ja sieltä Rautatientorille. Esitys tehtiin hyvin nopeasti kuulematta linjan käyttäjiä.

HSL perusteli reittimuutosta mm. liian vähäisellä Kumpulasta tapahtuvien nousujen määrällä. Päätös on ristiriidassa Kumpulanmäen lämmitykseen tehtyjen investointien kanssa, se pidentää koskelalaisten työmatkoja ja jättää Koskelasta ensimmäisten luokkien jälkeen Käpylään siirtyvät koululaiset ilman bussiyhteyttä kouluun ja Intian leikkipuiston iltapäiväkerhosta kotiin. Päätöstä tehtäessä unohdettiin huonojalkaiset vanhukset Kumpulassa ja Koskelassa, puhumattakaan kaikista kaupunkilaisista, jotka taas uimalan avauduttua 13.5.2018 ovat täyttäneet bussi 55:n. Jos tärkein uimalaan kävijöitä palveleva joukkoliikenneyhteys loppuu, Kumpulassa henkilöautot valtaavat jälleen kadunvarret ja jopa tienvarsinurmet.

Asukkaat ovat kyselleet, voisiko jokin taho järjestää nimienkeräyksen, jolla vaadittaisiin HSL:ää ottamaan päätöksensä uudelleen harkintaan. Kumpula-seura järjestää nimenkeräysadressin Kyläjuhlien ajaksi infopisteeseen. Adressin voi allekirjoittaa infopisteen (Limingantie 39) aukioloaikana eli klo 10-15.

Vastaa