Kylätila 20 vuotta – syyskauden avajaiset la 30.9. klo 18

Tanssia, laulua, huutokauppaa, tietokilpailua – ei pönötystä!

Kylätila 20 vuotta – syyskauden avajaiset la 30.9. klo 18 alkaen

Kylätilayhdistys allekirjoitti vuokrasopimuksen Helsingin kaupungin kanssa syyskuun alussa v. 1997 – 20 vuotta sitten. Tila suunniteltiin ja remontoitiin talkoovoimin ja kerho- ja tapahtumatoiminta käynnistyivät.

Nyt on aika juhlia 20-vuotista taivalta. Vaikka kaupungin avustusten yllättävä leikkaaminen hieman varjostaakin toimintaa, otamme ilon irti, ja järjestämme sitäkin hienommat juhlat!

Kautta aikain alueen ihanat taiteilijat, muusikot, runoilijat ja muut ovat olleet tulemassa toimintaamme esiintyessään talkoohengessä niin Kylätilassa kuin Kyläjuhlillakin, eikä Synttärijuhlat tee poikkeusta!

Illan ohjelma:

18:00 Ovet auki – puheita ja tervehdyksiä

Kahvitarjoilu
Upeat arpajaiset
Mahtava huutokauppa
Uskomaton Tietokilpailu

Trio Tingo
Duo Kira & Kalle
The Slippers

Suolaisia herkkuja Kylätilan buffetista

Ilta päättyy railakkaasti tanssien The Slippersin tahtiin.

Järjestämme tilaisuudessa arpajaiset ja huutokaupan, joten nyt ihan kaikilla on mahdollisuus tukea monipuolista asukastoimintaamme ja saada siitä itselleen jotain konkreettista mielihyvän lisäksi!

Huutokaupassa voit huutaa itsellesi vaikkapa seinämaalauksen oman kotisi seinälle, panimokierroksen sinulle ja 15:lle kaverillesi tai varta vasten Kylätilan huutokauppaa varten tehdyn sikarilaatikkokitaran! Miltä kuulostaisi OSB juuri sinun olohuoneessasi? Vai haluaistko stand up –esityksen juhliisi? Huutokaupattavat tuotteet esitellään tämän tapahtuman seinällä ja tässä artikkelissa. Nyt on hienoa huudettavaa!

Haluatko tarjota jotain huutokauppaamme? Jos haluat omalla osaamisellasi olla mukana, laita viesti kylatila@kolumbus.fi

Tervetuloa!
Yhdistyksen hallitus

Yhdistys kannustaa kävijöitä liittymään jäseneksi! Lue lisää täältä!

ARPAJAISET:
Palkintoja ovat lahjoittaneet mm. Vihannespörssi, K-Supermarket Arabia, Votkin’s, Kumpulan komediaklubi, Kumpuoti ja Q-teatteri. Suurkiitokset lahjoittajille!

HUUTOKAUPPA:
1. Seinämaalaus kotisi seinälle

Inka-Maaria Jurvanen on kuvataiteilija, joka on tehnyt seinämaalauksia sekä julkisiin tiloihin, että yksityiskoteihin vuodesta 2005. Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus saada oma seinämaalaus vaikkapa olohuoneeseen, lastenhuoneeseen tai eteiseen.
Tilaaja päättää aiheen ja Inka-Maaria tekee maalauksen sen pohjalta.
Koko on n. 1,5 m x 1,5 m. Värejä 2-5, maalit ovat Tikkurilan vesiliukoisia Jokeri-seinämaaleja. Teos toteutetaan marras-joulukuussa 2017 tai maaliskuussa 2018. Teoksen maalaamiseen menee 2-3 päivää.

Kuvissa:
– yksityiskodin eteinen
– yksityiskodin lastenhuone
– kampaamon seinä
– yksityiskodin olohuone

Lisää kuvia: www.jurvanen.com

2. Stand up -koomikko Saana Peltola keikalla olohuoneessasi.

TV:stä ja baaritiskiltä tuttu stand up -koomikko Saana Peltola on hauska ja häpeilemätön tarina-akrobaatti, jonka juuret ovat syvällä Kumpulan Kylätilan pullonkeräyskaapissa.

Tämä oman elämänsä kuokkavieras on pyörinyt näissä bileissä jo 70-luvulta lähtien ja kahminut kaikista pitopöydistä parhaat palat muka vahingossa. Vaiherikasta elämäänsä läpilaukatessaan Saana ei ole kaihtanut keinoja stand up -materiaalin hankinnassa, eikä ylilyöntejäkään ole haluttu välttää. Saanan itsensä liikkeellepanemat huhut kertovat, että myös teini-iän työkokeilu stripparina ja mitättömät autovarkaudet olivat osa suurempaa hanketta stand up –materiaalin kartuttamisen nimissä. Poliisilla on asiasta eriävä näkemys.

Huuda Saana kotiisi pikkujouluihin, illanistujaisiin, valmistujaisiin… Et pety!

3. OSB (Oljenkorsi Small Band)

Kumpulan rakastama OSB voi soittaa sinunkin merkkipävänäsi! Jo 10 vuotta kylää viihdyttänyt orkesteri (Jussi Liski, Mikko Tohkanen, Kössi Väntänen) saapuu olohuoneeseesi 45 minuutin keikalle. Bändi ei ole jukeboxi, vaan päättää itse diktaattorin elkein ohjelmistonsa. Kokoonpanokin voi vaihdella, eikä yllätysvieraan mahdollisuuttakaan suljeta pois! Keikka toteutetaan bändin jäsenten aikatauluihin sovitettuna yhteisesti sopien.

4. TKG -sikarilaatikkokitara

Tenho Klimenko Guitars nimen takana on yksi mies, Mikko Lehtonen, joka ei koskaan oppinut soittamaan mitään instrumenttia. Luontainen tarve saada kovaa meteliä aikaan kuitenkin kumpusi jostain sisimmästä ja naapurissa asuvan bluesmiehen Lauri ”Arno” Ankermanin kehoituksesta hän rakensi ensimmäisen ”diddley bownsa” vuonna 2013.

TKG-soittimien filosofia on ”yksinkertainen on parasta” ja ”soitin on voitava valmistaa kotioloissa perustyökaluilla, boutiqueinstrumentit” ovat erikseen. Kaikissa soittimissa on vahvasti mukana tee-se-itse -henki sekä kunnioitus Pohjois-Amerikan Yhdysvaltojen sikarilaatikkokitarakulttuurille joka kukoisti 1800-1900 -lukujen vaihteessa.

Tietty rujous ja rajojen rikkominen kuuluvat sikarilaatikkokitaroihin. Vanhat laatikot ja epämääräinen puutavara ovat lähtökohta. Jos tarvittavat laudat on löydetty, se on hyvä juttu. Jos ne on varastettu, se on vielä parempi. Jos ne on varastettu ja tilanteeseen liittyy viskin juonti, se on kaikkein parasta!

Koska laatikkokitaroiden rakentamisessa ei ole mitään sääntöjä, ei niiden soittamisessakaan ole. Voi soittaa laatikkorämpytintä lap steelinä, näppäillen, slidellä tai vaikkapa hakkaamalla kieliä voiveitsellä tai rumpukapuloilla. Tärkeintä on, että ääntä lähtee.

5.  Panimokierros 15:lle kaverukselle

Suomenlinnan Panimo on yksi Helsingin vanhimpia, vielä toiminnassa olevia pienpanimoita. Nyt voit huutaa itsellesi ja max 14 kaverillesi panimokierroksen (arvo 225eur). Oppaana Kumpulan oma olutmies, Suomenlinnan Panimolla työskennellyt ja olutta puhuva Pate Pesonius. Pate on vetänyt Kylätilalla panokursseja ja perustanut yli tuhannen kotiolutharrastajan Hombre Helsinki Fb-ryhmän. Ja voit tietenkin ostaa kierroksen päätteeksi käsintehtyjä oluita panimon baarista!
6. Taulu ”Kimalaiset”

Inna Pääkkönen on kylätilan kuviskerhojen ohjaaja ja graafisen suunnittelun opiskelija. Alumiinille painettu työ on toteutettu eri piirtotekniikoita yhdistelemällä käsin ja tietokoneella. ”Kimalaiset” –niminen teos on kooltaan A4.

7.  Corto Maltese – taideprintti

Koliseeko Corto Maltese, laivaton merikapteeni? Tärisyttääkö Tommi Korpela? Nyt voit huutaa seinällesi signeeratun taideprintin Q-teatterin Corto Maltese -näytelmän teatterikuvasta vuodelta 2011. Kuvaaja on Q-teatterin teatterikuvaaja Pate Pesonius. Pate on valokuvausta TAIKissa opiskellut teatterivalokuvaukseen erikoistunut valokuvaaja-graafikko. Taulun koko on 60 x 90 cm.

”Luoja tietää että on ala-arvoista elää maailmassa, jossa ei ole seikkailua, mielikuvitusta, iloa.” – Corto Maltese


8. Mestaripiirros-kappaleen sanat Mariskan itsensä kirjoittamina

”Sain kerran näyn, jonka aikana ymmärsin kuinka mehiläinen ja sen valmistama hunaja on suuri ihme ja konkreettinen todiste jumalan olemassaolosta, ja tämän tuloksena tartuin kynään. Syntyi
Mestaripiirros.

Olen Kumpulassa paljon viihtyvä helsinkiläisnainen, polkupyöräilen ja pidän linnuista, hyönteisistä ja laulujen kirjoittamisesta.”
– Mariska

Taulu on A3-kokoinen

Vastaa